اتاق اطلاعات

اگر درباره مطلب خاصی دنبال اطلاعات می گردید، برام نظر بگذارید و من در اولین فرصت، مطلب مورد نظرتون رو روی پیجم میذارم.

اتاق اطلاعات

اگر درباره مطلب خاصی دنبال اطلاعات می گردید، برام نظر بگذارید و من در اولین فرصت، مطلب مورد نظرتون رو روی پیجم میذارم.

تاریخچه پزشکی در یونان قدیم

      درباره علم پزشکی، در کتاب هومر توضیحات فراوانی آمده است. داستان­های هومر بیانگر این مطلب­اند که مردم آن زمان تجربیات زیادی در زخم­بندی، درمان برخی بیماری­ها، شکسته­بندی و .... داشته­اند. آنها می­دانستند که چگونه اندام­های مجروح خود را روغن مالی کنند و افرادی که تیزبینی و حس مشاهده صحیح  داشته­اند، دریافتند که زخم­های مختلف چه آثاری بر جای می­گذارند، نوبه­های غش چه خصوصیاتی دارد و تشنجات آدمی در حال مرگ از چه قبیل است.

      اما به طور کلی در یونان باستان قسمت عمده کار پزشکی به جراحی اختصاص داشت ولی طبیبان به امراض داخلی نیز رسیدگی می­کردند؛ و کسانی که در جمع آوری گیاهان مختلف و کشف خواص آنها موفق بودند از آنها به عنوان دارو استفاده می­کردند. عده­ای از زنان نیز در کار پرستاری و مراقبت از بیماران و دادن دارو به آنها  مهارت داشتند. در داستان­های هومر، هلن این کار را از یک زن مصری یاد گرفت.

      پزشکی و درمان بیماران اغلب در معابد و تحت نظر کاهنان صورت می­گرفت و بیمار در صورت درمان شدن هدایایی به معبد تقدیم می­کرد. در آن زمان درمان بیماری­ها بیشتر از طریق روح و روان و دعا خوانی صورت می­پذیرفت. دو مدرسه بزرگ پزشکی که در آن زمان تأسیس شده و شهرت زیادی داشتند یکی در کنیدوس و دیگری در کوس بود. در این دو مدرسه که در منطقه گوشه جنوبی آسیای صغیر واقع بودند، علم پزشکی آن دوران را به حد کمال رساندند. در کوس به کل سیستم ایمنی بدن توجه می­کردند ولی در کنیدوس همان عضو بیمار مورد توجه قرار می­گرفت.  

      از پزشکان معروف کنیدوسی می­توان این افراد را نام برد: کتسیاس که بعدها در دربار ایران به شهرت رسید. اوروفون که تحقیقاتی در تشریح داشته و کتابی درباره تب کبود نوشت. خروسیپوس که افکارش مخلوطی از اندیشه­های سیسیلی و آموزه­های کوسی بود. الکمایون که از فیثاغورسیان بود و تندرستی را تعادل میان قدرت­های بدن می­دانست. بقراط که از پزشکان بسیار معروف کوسی بود استفاده از نگرش و روش علمی را در درمان بیماری­ها رواج داد و آغازگر ضبط و ثبت ادبیات طبی سریری است. با وجود اینکه با آسیب شناسی عمومی بیشتر از آسیب شناسی خصوصی سر و کار داشت، مشاهدات بالینی بسیار مفیدی در خصوص سل و تب نفاسی و صرع و توصیفاتی از مرد محتضر و همچنین از کسی که در نتیجه گرسنگی زیاد و حالت اسهال و سر قدم رفتن ضعیف شده، ارائه داد؛ ارسطو نیز در علم پزشکی و کالبد شکافی به دستاوردهای عظیمی دست یافت.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد