اتاق اطلاعات

اگر درباره مطلب خاصی دنبال اطلاعات می گردید، برام نظر بگذارید و من در اولین فرصت، مطلب مورد نظرتون رو روی پیجم میذارم.

اتاق اطلاعات

اگر درباره مطلب خاصی دنبال اطلاعات می گردید، برام نظر بگذارید و من در اولین فرصت، مطلب مورد نظرتون رو روی پیجم میذارم.

معرفی چند دایرةالمعارف مفید

معرفی دایره­المعارف­ها 

انکارتا                                                  Encarta

 

 

 

 

دایرةالمعارف الاسلامیه الکبری ( دایره­المعارف بزرگ اسلامی)

 

اطلاعات عمومی پیام

معرفی دایره­المعارف­ها

انکارتا                                                                    Encarta

      Microsoft Encarta یک دایره­المعارف چند رسانه­ای منتشر شده بوسیله شرکت مایکروسافت از 1993 تا 2009 بود. از سال 2008 نسخه کامل انگلیسی آن به نام Encarta Premium منتشر شد که شامل بیش از 62000 مقاله، تعداد بیشماری عکس ها و تصاویر، قطعه­های موسیقی، فیلم، متون راهنما، خط زمان، نقشه­ها و اطلس­ها و ابزار تمرین بود.  

      این دایرۀالمعارف بر روی شبکه اینترنت و یا CD و DVD قابل دسترسی است. همچنین بسیاری از مقالات آن به صورت آنلاین و به طور مجانی با پشتیبانی برنامه­های تبلیغاتی قابل دسترسی است.

      مایکروسافت دایره­المعارف­های مشابهی را تحت عنوان نام تجاری انکارتا در زبان­های مختلف شامل آلمانی، فرانسوی، اسپانیایی، هلندی، ایتالیایی، پرتغالی و ژاپنی منتشر کرد. نسخه­های اختصاصی شامل مقالات امضا شده­ای از منابع ملی     می­باشند که ممکن است کمتر یا بیشتر از نسخه انگلیسی کامل آن باشد. در مارچ 2009 مایکروسافت اعلام کرد که نسخه های آنلاین و دیسک­های انکارتا بیش از این پیگیری نخواهند شد.

      ویژگی­های دایرۀالمعارف انکارتا:

ü      نسخه استاندارد انکارتا شامل حدود 50000 مقاله به همراه عکس، ویدئو و صداها می باشد.

ü      نسخه­های اختصاصی آن شامل بیش از 62000 مقاله و محتویات چندرسانه ای دیگر مانند 25000 عکس و نمایشگر تصویری، بیش از 300 فیلم و انیمیشن، و یک اطلس تعاملی با 1.8 میلیون مکان می­باشد.

ü      مقالات آن با محتویات چندرسانه­ای همراه بوده و ممکن است فهرستی از وب­سایت­های منتخب و مرتبط با موضوع و لینک دسترسی آنها را نیز به همراه داشته باشد.

ü      یک نوار اضافی در صفحه می تواند دیدگاه­ها، مقالات، ژورنال­ها یا مواد اصلی مرتبط با موضوع را نشان دهد.

ü      یک برنامه جداگانه به نام سازمان­دهنده تحقیقاتی انکارتا در نسخه­های ابتدایی آن برای جمع­آوری و سازماندهی اطلاعات و ساخت یک فایل گزارشی word طراحی شده بود. در نسخه های بعدی یک برنامه پروژه جستجو را نیز به این بخش اضافه کردند.

ü      یک سطح میانجی اجازه می­دهد تا استفاده کننده تنها عکس، ویدئو، صدا، انیمیشن، دید 360 درجه و گردش­های مصنوعی، آمار و جداول یا تنها مصاحبه های محتویات دایره­المعارف را ببیند.

ü      انکارتا همچنین شامل بازی ای به نام ماز ذهنی می­باشد که در آن بازیکن، درون یک قلعه را با پاسخ دادن به سؤالاتی که جوابهایشان در مقالات دایره­المعارف موجود است، می­گردد. همچنین یک بازی تست جغرافیا و چند بازی و تست دیگر نیز وجود دارد. چند بازی هم در نسخه انکارتا برای کودکان موجود است.

ü      وقتی استفاده کننده از عملیات copy/paste در انکارتا استفاده می­کند، انکارتا به طور خودکار یک پیان حق مؤلف برای استفاده کننده می فرستد.

ü      هر تابستان، نسخه جدیدی از انکارتا ارائه می­شد که بسته به شماره چاپ آن از طریق اینترنت نیز قابل آپدیت کردن بود (ویکی­پدیا، 21 اکتبر 2012).

ü      ارائه اطلاعات جامع در همه زمینه های علمی، هنری، ادبی و ...

ü      زندگینامه مشاهیر در کلیه رشته ها

ü      بررسی رمانهای بزرگ

ü      اطلاعات آماری و نموداری از کلیه کشورها (nootportal.com).

دایره­المعارف الاسلامیه الکبری ( دایره­المعارف بزرگ اسلامی)

      دایره­المعارف بزرگ اسلامی نخستین اثر تحقیقاتی مرکز دایره­المعارف بزرگ اسلامی، زیر نظر سید محمدکاظم موسوی بجنوردی است که به سه زبان فارسی و عربی و انگلیسی منتشر می‌شود (ویکی پدیا، 21 اکتبر 2012). نخستین جلد این اثر در سال 1367 منتشر گردید. زمینه موضوعی آن مفاهیم، اصطلاحات، اعلام و اماکن جغرافیایی جهان اسلام بدون در نظر گرفتن تشیع و تسنن است. نظم این دایره­المعارف الفبایی است و از ارجاعات در داخل مقالات استفاده شده است. مقاله­های این کتاب تألیفی است و ذیل هر مقاله، فهرست مآخذ و نام نویسنده ان آمده است. این دایره­المعارف دارای نقشه، عکس، ارقام و آمار و جدول­هایی در زمینه­های مختلف است و در مقدمه، چگونگی ضوابط تحریر کتاب برای راهنمایی استفاده کنندگان توضیح داده شده است (صافی، 1385، ص84). این دانشنامه را مفصل‌ترین و مهم‌ترین دانشنامه ایران معاصر و حتی کشورهای اسلامی دانسته‌اند. تاکنون هفده جلد از این دایر­ه­المعارف ارائه شده‌است.

      ترجمه نسخه عربی این هفده جلد در هفت جلد ارائه شده‌است. انتشارات بریل در لندن تا کنون ترجمه انگلیسی سه مجلد از این دایره­المعارف را تحت نظارت ویلفرد مادلونگ و فرهاد دفتری چاپ کرده‌است. به گواهی انتشارات بریل که سابقه‌ای ۳۰۰ ساله در انتشار کتب و معارف در اروپا دارد دایره­المعارف بزرگ اسلامی یکی از جامع‌ترین منابع شناخت اسلام و دنیای مسلمانان است. یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد این دایره­المعارف توجه به تشیّع و میراث غنی و رنگارنگ آن است که این مرجع را مکمل دیگر دایره المعارف‌ها می‌کند (ویکی پدیا، 21 اکتبر 2012).

اطلاعات عمومی پیام

      این کتاب، که به کوشش دکتر سید محمود اختریان تهیه شده و هفدهمین چاپ آن نیز در 1389 انجام گرفته است، مجموعه کوچکی است، شامل دانستنی­ها و اطلاعاتی کلی در زمینه­های موضوعی منظومه شمسی، پیدایش تمدن و فرهنگ، زبان و انواع آن، اقیانوس­ها واحد پول کشورهای جهان، نام قدیم و جدید کشورها، کوه­های بلند کره زمین، طول و عرض جغرافیایی، جنگ­های مهم، مکتب­های سیاسی، مشاهیر موسیقی ایران و جهان، موزه­های معروف جهان، روزهای تعطیل کشورهای جهان و .... می­باشد (صافی، 1385، ص73).

      ویژگی­های اصلی این کتاب عبارتند از:

ü      کم حجم و قابل حمل بودن کتاب

ü      داشتن تصاویر و جداول روزآمد

ü      اختصار در عین جامعیت در ارائه اطلاعات

ü      بررسی مطالب متنوع علمی و ادبی و جغرافیایی و تاریخی و اوضاع سیاسی و وضع فعلی دنیا

ü      داشتن فهرست اعلام (صافی، 1385، ص73، با تصرف و تلخیص)

ü      استفاده از اسناد معتبر و مستند علمی و ادبی و تاریخی

ü      استفاده از منابع معتبری مانند : قرآن کریم، تاریخ بیهقی، تاریخ بلعمی، دایره­المعارف بریتانیکا، فرهنگ معین، فرهنگ نفیسی، لغت­نامه دهخدا و ...

ü      حاوی جدیدترین اطلاعات درمورد اوضاع کنونی کشورها

ü      استفاده از واحدهای رایج در ایران به جای به کار بردن واحدهای گوناگون جهان برای توضیح مطالب

ü      قابلیت پاسخ دادن کوتاه و سریع به سؤالات فوری استفاده کنندگان.

ü      در بر داشتن زمینه موضوعی سریع از گذشته تا به امروز (اختریان، 1381، پیشگفتار، با تصرف و تلخیص).

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد